STRIPPAAVA SUPERSANKARI

TEKSTI JA KUVAT NOORA HAAPANIEMI

Sakea usvaverho avaa peitteensä estradille. Esiin astuu sotilaspukuun sonnustautunut mies. Mies repäisee paitansa auki. Alla komeileva lihaksikas ja tatuoitu vartalo kylpee sinipunavihreänä loistavassa spottivalossa. Kehosta kantautuu testosteroni. Se on mirreille kuin kissanminttua: nyöripaitainen naaraslauma hihittelee, supisee ja haroo hiuksiaan näyttämön ympärillä kuin himokkaimpana kiima-aikanaan. 

Bornofinal (1)

Myös miehen olohuoneessa on kiihkeä tunnelma. Housut on heitetty pois ja paidan alta on paljastunut paljas vartalo. Tällä kertaa twerkkaava takamus ei  kuitenkaan ole kurkkusalaatilla kuvioitu, vaan sen kyljestä paljastuu sana Pampers. Talon kuopus on alkanut tanssimaan, ja esikoinen säestää sisaruksensa show’ta laulamalla Juha88:a karaokemikkiin.

– Isi mihin sää meet laulaan?

– Ei isi laula, isi tanssii.

Miehen nimi on Liimatainen. Jussi Liimatainen. Päiväsaikaan mies on isä ja aviomies, mutta illan hämärtyessä hänestä kuoriutuu John Borno, 32-vuotias miesviihdyttäjä. Liimataisen työkuvaan kuuluu kymmenminuuttiset strippitanssiesitykset erilaisissa teemoissa ja rooleissa, sekä eroottinen hieronta ja topless-tarjoilu.

– Haluan tehdä tyylikästä esiintymistä hyvällä maulla nöyrästi, mutta nöyristelemättä. Työni ei ole sitä, että menen lavalle, riisun paidan ja pullistelen. Pääosa ei ole kropassa vaan esiintymisessä, ja jätänkin siksi esityksissäni jotain mielikuvituksen varaan. Usein paras palaute onkin se, kun mies tulee kehumaan show’ta, sillä silloin tuntuu, että visio on mennyt perille.

Kiusaaminen jätti jälkensä

Pottin tuo, pottin tuo, esikoinen keskeyttää laulamalla Postimies Paten tunnusmusiikkia iPhonesta.  Borno2 (1)

Liimatainen syntyi keskimmäisenä viisipäiseen perheeseen Kaukovainiolle, josta he muuttivat Kaijonharjuun pojan ollessa kaksivuotias. Paljasjalkainen oululainen kulutti Paten sijasta videokasetilta Prätkähiiriä ja Alfred J. Kwakia, ja vietti päivänsä piirtämällä ja lukemalla Aku Ankkaa. Piirtämisestä intoutuneena poika alkoikin haaveilla arkkitehdin urasta. Itsepäinen rasavillipoika joutui kuitenkin kouluikäisenä luopumaan haaveistaan.

Hän oli koulukiusattu.

Synkkinä hetkinä harkitsin jopa itseni lopettamista.

Poika pelkäsi esilläoloa kuin ruttoa. Pelkkä luokalle pidettävä kirjaesittely aiheutti jo viikkoja ennen unettomia öitä, ja yläasteella hän alkoikin kärsiä paniikkikohtauksista. Koulusta lintsattiin, poissaoloja väärennettiin ja arvosanat laskivat. Koulusta tuli kirosana.

– Synkkinä hetkinä harkitsin jopa itseni lopettamista.

Lukioikään päästessään Liimataiselle määrättiin masennuslääkkeet. Paniikkikohtauksia iski päivittäin. Mies siirtyi aikuislukioon, jossa viikkotunnit olivat lyhyempiä ja ryhmät pienempiä. Opintojen lähestyessä loppuaan hän puristi itsestään kaiken irti; lopetti lääkkeiden syömisen, suoritti muutamaa kurssia vaille lukion ja läpäisi kirjoitukset.

Ei enää koulua. Ei kiusaamista. Ei häpeää.

-Kaverini menivät yliopistoon ja AMKiin. Minulle se ei ollut edes vaihtoehto. Olen ollut katkera siitä, että olen antanut kiusaamiselle liikaa valtaa. En uskaltanut puhua, peittelin ja piilottelin, jolloin oma kouluttautumiseni jäi, vaikka intoa opiskelemiseen olisi ollut.

”Riisuutuessani paljastan itseni kokonaan”

Esikoinen sinkoaa Iron Manin ilmaan. Kuopus kiitää uhkaavasti olohuonetta pitkin tyhjä talouspaperirulla kädessään. Karukasvoinen Rambo raahaa ruhoaan maata pitkin suojaan kaaokselta. Maantaso ei tällä kertaa ole sammalpeite, suo tai muu toimintasankari-Rambolle ominainen karu ryömimisympäristö, vaan karvamatto, jonka ruttuturpainen nelivuotias Rambo-mopsi kokee varsin tunnusomaiseksi ympäristökseen. Suojaus kuitenkin pettää, ja Rambon päähän kopsahtaa kaukosäädin. Koirarukkaa  yritetään vielä kiduttaa heiluttelemalla nakkia nenän edessä, mutta Rambo on jo luovuttanut ja iskenyt itsensä levyksi maahan. bornooooo2

Viisi vuotta sitten perheidylli sai alkunsa. Liimatainen vartioi humalaisia baarin edessä portsarinpomppa päällään, kun kaunis tummakutrinen nainen saapui; aikoinaan Oulusta Tampereelle muuttanut parturi-kampaajaopiskelija oli palannut kotikonnuilleen juhlistamaan toista vuosikymmentään. Huurteisen illan päätteeksi naisen kaveri sujautti neidon puhelinnumeron portsarin povariin, ja parivaljakko alkoi tekstailemaan toisilleen.

– Ajattelin aluksi, että Jussi vaan flirttailee kaikille ja on naimisissa oleva kahden lapsen isä, mutta nythän hän sitä onkin, vaimo naurahtaa sarkastisesti.

Viihdyttäminen on ollut minulle taistelua menneisyyttäni vastaan, sillä riisuuntuessani ”paljastan” itseni kokonaan.

Vuotta myöhemmin pariskunta rupesi seurustelemaan. Oli vuosi 2012, jolloin Liimataisen kirjoituksista tuli kuluneeksi kymmenen vuotta. Vaimo kannusti miestään suorittamaan lukion loppuun, ja parin esseen jälkeen pariskunta vietti tuplajuhlia; vaimo valmistui parturi-kampaajaksi ja Liimatainen sai lopulta ylioppilaslakin päähänsä kolmenkymmenen vuoden ikäisenä. Mies koki voittaneensa menneisyytensä, ja nyt hän kamppaileekin jo esiintymispelkoaan vastaan ypöksin ilkosillaan tuhatpäisen katsojayleisön edessä.

– Viihdyttäminen on ollut minulle taistelua menneisyyttäni vastaan, sillä riisuutuessani paljastan itseni kokonaan. Se on tuonut helpotusta elämääni, eivätkä paniikkikohtauksetkaan enää hallitse minua. Olen voittanut pelkoni ja päässyt paniikkikohtausteni päälle. Nyt olen tajunnut, että jännitys on hyvästä, ja alkanut sitä kautta jopa nauttimaankin siitä.

Vaimo antaa tukensa

Esikoinen ryntäilee päättömänä ympäriinsä housujen kiristysnauhat takapuolella. Kuopus riistää omenan esikoiselta, joka vastaa taklauksella. Pienimmän pää kumahtaa kiikkutuoliin ja parkuminen alkaa. Liimatainen nousee komentamaan poikia, ja Rambo ryntää ahmimaan pöydälle unohdettua nakinpalaa.

Kuinka monta supersankaria tarvitaan pitämään hullunmylly kasassa? Iron Manin ja Rambon seurana on arjen sankari Liimatainen, Jussi Liimatainen, joka pystyy pidentämään raajojaan, jakautumaan useaan paikkaan yhtä aikaa ja muuntautumaan useampaan olomuotoon. Nyt mies ottaa hajuaistittoman koti-isän muodon ja alkaa vaihtamaan vaippoja.

En ole kuitenkaan vielä kertaakaan käynyt katsomassa hänen esitystään. Vedän rajan siihen, koska se ei ole oikea Jussi.

Liimatainen ei ole varma tiedostavatko hänen vanhempansa täysin, mitä hän tekee työkseen. Hän kuitenkin ymmärtää, ettei moni nainen hyväksyisi hänen uraansa. Joka tapauksessa vaimon mummo lukeutuu Bornon suurimpiin faneihin, ja miehen mielitiettykin antaa viihdyttämiselle täyden tukensa.

– Haluan tukea Jussia siinä, mikä tekee hänet onnelliseksi. En ole kuitenkaan vielä kertaakaan käynyt katsomassa hänen esitystään. Vedän rajan siihen, koska se ei ole oikea Jussi. Välillä Jussin pitäisi muistaa huomioida myös minuakin paremmin, sillä joskus tuntuu, että muille naisille viedään kuoharia vähän minunkin edestä, vaimo piikittelee.

Tummakutrinen kaunotar kuvailee kuitenkin miestään huolehtivaiseksi, omistautuvaksi ja hyväksi isäksi. Vahvan hoiva- ja suojeluvietin omaava mies tahtookin tulevaisuudessa auttaa ihmisiä, sillä suuret onnistumisen hetket saavat miehen herkistymään. Liimatainen toivoisikin pystyvänsä toiminnallaan vaikuttamaan koulukiusaamiseen.

– Haluaisin kiertää kouluissa puhumassa. Monet koulut eivät vain halua ammatissani toimivaa ihmistä puhujaksi, mutta en aio antaa periksi.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s